Reizigersconsult

U kunt bij ons terecht voor advies als u naar een verre bestemming op reis gaat. De huisarts en zijn assistente zijn opgeleid om u van goed advies te voorzien. (LCR registratie reizigersadviseur, erkend door minister van VWS).

Vooraf aan het consult vragen wij u een vragenlijst in te vullen. Zodra wij de lijst van u ontvangen hebben, bellen wij u voor een afspraak.

Belangrijk: aan de vaccinaties zijn kosten verbonden.  Het bedrag dient contant aan ons te worden betaald. Let wel: het uitzoeken of u wel of niet gevaccineerd dient te worden en rekening moet houden met uw gezondheidssituatie en medicatie, kost de assistente tijd. Dit valt onder het reisadvies en betekent, ook indien u al voldoende beschermd bent, dat er wel een bedrag van € 15,- in rekening wordt gebracht.

Prijslijst voor vaccinatie:

  • Reisadvies en consult: € 55,05 (dit houdt in het uitzoeken van de benodigde injecties en medicijnen, inclusief recepten en het geven van de injecties en het vaccinatieboekje).
  • (Herhaal) Vaccinatie en/of recept: € 15,-

Omdat wij geen apotheekhoudende huisartsenpraktijk zijn, wordt u verzocht de vaccinaties en of tabletten bij de apotheek in Staphorst op te halen. Wij zorgen ervoor dat de apotheek weet welke u nodig bent. Hier zijn ook kosten aan verbonden.

Hieronder ziet u een kostenindicatie van de vaccinaties, de kosten zijn per stuk. Sommige vaccinaties geven pas langdurige bescherming na een serie van twee of drie. De kosten van deze injecties kunnen per maand iets wijzigen.

  • DTP om en nabij € 17,- (bescherming: 10 jaar na Volledige serie)
  • Hepatitis A volwassenen om en nabij € 42,- (bescherming: 25 jaar na 2 injecties)
  • Hepatitis A kinderen t/m 15 jr om en nabij € 30,- (bescherming: 25 jaar na 2 injecties)
  • Thyphim om en nabij € 25,- (bescherming: 3 jaar na 1 injectie)
  • Gele koorts om en nabij € 30,- (bescherming: 10 jaar na 1 injectie)
  • Malaria-profylaxe, prijs afhankelijk van hoeveelheid tabletten

De reisvaccinatiekosten worden door veel verzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed, indien u aanvullend verzekerd bent.
Indien u de ingevulde vragenlijst  naar ons verstuurd hebt, gaan we ervan uit dat u de door ons te maken kosten voor het reizigersadvies ook zult betalen ongeacht of u het wel of niet vergoed zult krijgen!

Wanneer te beginnen?
Voor een reisduur korter dan 3 maanden: ongeveer 4 weken voor vertrek (eerder mag altijd). Voor een reisduur langer dan 3 maanden: ongeveer 6 weken voor vertrek (eerder mag altijd). Ook als u een last-minute heeft geboekt, heeft langskomen altijd zin, zelfs als u op de dag van vertrek komt.
Indien u na het verzenden van het aanvraagformulier binnen korte tijd nog niet van ons hebt vernomen, mail ons dan: info@huisartspraktijkrouveen.nl. Of neem telefonisch contact met ons op: 0522 291 232

Naar het aanvraagformulier

Nuttige sites